Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ "ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ

Σε έναν καλαίσθητο τόμο 305 σελίδων συγκέντρωσε ο Βασίλης Μακρίδης τα χορωδιακά τραγούδια που συνέθεσε στη διάρκεια μιας 60ετίας (1947 - 2007). Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες με έξοδα του συνθέτη και... δεν πωλείται!

Ο Βασίλης Μακρίδης προσφέρει τα "Χορωδιακά Τραγούδια" του δωρεάν σε Διευθυντές Χορωδιών, Δημοτικές Βιβλιοθήκες και Μουσικούς Συλλόγους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραλάβουν επικοινωνώντας με το συνθέτη στα τηλέφωνα 210-3834623 και 6972693775.

Φωτό: Ο Β. Μακρίδης διευθύνει την Ορχήστρα και τη μικτή Χορωδία του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, με συμμετοχή και της μικτής Χορωδίας Βύρωνα, κατά τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Μ.Π. ("Παλλάς", 29-4-1988).

Στο βιβλίο περιέχονται οι παρτιτούρες των χορωδιακών τραγουδιών του συνθέτη (με συνοδεία πιάνου και a capella), οι στίχοι των τραγουδιών, ενδιαφέροντα στοιχεία για τους διευθυντές χορωδιών και τις χορωδίες (ελληνικές αλλά και άλλων βαλκανικών χωρών) που ερμήνευσαν κατά καιρούς τα τραγούδια, φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα.
Από την πλευρά μου, να συγχαρώ τον Βασίλη Μακρίδη τόσο για τη συγγραφή του ακριβού αυτού βιβλίου όσο και για τη δωρεάν διάθεσή του σε αυτούς στους οποίους αναμφίβολα θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την καλλιέργεια και την άσκηση της χορωδιακής τέχνης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: